Over onsVan harte welkom op onze website

Wij wonen in Rockanje. Dat is een kleine badplaats in Zuid Holland en je zult ons daarom ook vaak vinden op het strand of in de duinen.

 

Ik, Kristin ben geboren in Noorwegen en opgegroeid met honden. Mijn moeder heeft dwerg Schnauzers gefokt, dus de liefde voor honden is er altijd geweest.

 

Pas in 2002 is mijn droom uit gekomen om weer een hond te nemen en ik hoefde er niet lang over na te denken, het werd een Rhodesian Ridgeback.

 

Onze schat Zakira van de Kasinhoeve, een geweldige hond die ik nooit meer zal vergeten. Helaas hebben wij veel te kort van haar mogen genieten want in 2007 hebben wij afscheid van haar moeten nemen.

 

In 2006 ging het weer kriebelen, wij wilden een kameraad voor onze Zakira, de keuze viel op Joop van de Risjaahoeve, mede omdat zijn vader Chibuluma Imbazzo ook de vader van Zakira is.

 

In de zomer van 2006 konden wij ook eindelijk Joop mee naar huis nemen. Wat een geweldige hond! Altijd rustig, vriendelijk en door velen “lebbertje” genoemd, vanwege zijn altijd enthousiaste gelik.

 

In september 2007 na een moeilijke periode vonden wij het toch heel stil in huis. Daarom besloten wij om na het verlies van Zakira, toch een kameraad voor Joop erbij te nemen. Deze keer wilden wij een herplaatser via de RRCN.

 

Echter door een vriendin werden wij erop geattendeerd dat iemand een Rhodesian Ridgeback pup op marktplaats had gezet. Dit nadat ze de hond niet via de RRCN kon laten herplaatsen. Wij gingen ernaar toe.

 

Daar aangekomen zagen wij een ondeugende levenslustige reu, onze Kees. Vanaf jongs af aan heb ik altijd de wens gehad om een nest te fokken.

 

 

Dus toen wij in 2011 zagen dat ze bij de Risjaahoeve een nestje hadden gepland met als opa Chimbuluma Imbazzo, was de keuze gauw gemaakt.

 

En op 22 juni 2011 konden wij onze roedel uitbreiden met een teefje onze Zola van de Risjaahoeve. Door intimi Dushi genoemd.